Maristes Sants-Les Corts

PPOO-1

4t ESO visita el MWC (2)

El passat dia 20 de Gener els alumnes de l'optativa 1 d'informàtica vam anar a fer una excursió al Mobile World Centre situat a Portal de l’Àngel.

El Mobile World Centre és una iniciativa publicoprivada creada per la Fundació Mobile World Capital i Telefónica per donar a conèixer com el món de la telefonia mòbil i d'Internet transforma les nostres vides, com la capacitat de comunicar-se i de disposar de qualsevol informació de manera ubiqua s'ha convertit en un dels reptes del segle XXI, i com la mobilitat ofereix solucions a l'organització de les societats que fa tan sols uns anys eren impensables.

El Mobile World Centre és un espai obert als ciutadans que allotja una exposició permanent i ofereix una agenda d'activitats lligada a l'actualitat i a projectes que tenen com a entorn la transformació social, cultural, tecnològica i econòmica de la mobilitat. Un espai per visitar i experimentar, per compartir nous enfocaments i oportunitats, per gaudir i per aprendre.

Vam començar la visita a les 11:20h del matí. Una entrada triomfant. A la primera planta ens van ensenyar tecnologia mòbil, el seu ús i alguns exemples. També hi havia una secció d'atenció al client per qualsevol dubte. Després ens van dividir en dos grups, mentre uns escoltaven les noves actualitzacions del món, el número de mòbils, els percentatges... els altres estaven escoltan l'eix cronològic dels telèfons mòbils i practicant amb unes tablets tot jugant amb l'entorn del mobile world center. El temps va passar molt ràpid i faltava una activitat en grups. La vam fer molt animats. Cada grup portava una tablet de realitat augmentada amb una série de preguntes. Els guanyadors van ser el grup verd, i van ser premiats amb una motxilla i uns auriculars.

2MWC1 2MWC2

Les coses que podem destacar de la visita és que cada vegada hi han més tecnologies. Dues aplicacións que destaquem són:

  • Icard: aplicació de mòbil en que enfoques a una fotografia i es transforma en 3D
  • sphero: una pilota real que el comandament es el mòbil per sistema NFC.

Opinem que és una bona experiència i recomanem anar-hi.

Aleix Delgado i Raúl Gusils