Maristes Sants-Les Corts

PPOO-1

Maristes Sants-Les Corts

Comunicat 12/02

COMUNICAT COL·LEGI MARISTES SANTS-LES CORTS

Dia 12 de febrer del 2016

Davant de les acusacions infundades d’encobriment i obstrucció a la justícia aparegudes avui en un mitjà de comunicació, el col·legi Maristes Sants-Les Corts exposa:

-       Respecte a la denúncia presentada el 14 de juny del 2011, el col·legi no ha rebut mai cap citació ni cap requeriment judicial.

-       El col·legi va facilitar el contacte amb la família afectada quan se li va demanar per part dels Mossos d’Esquadra perquè disposava d’aquesta informació.

-       El col·legi no va facilitar l’adreça del senyor Benítez quan se li va demanar per part dels Mossos d’Esquadra perquè no disposava d’aquesta informació.

-       Xavier Giné Arnella va ser director del col·legi Maristes Sants-Les Corts a partir del dia 1 de setembre del 2011 i ni ell ni l’escola disposaven de nova informació que la que va conduir a la denúncia del dia 14 de juny.

-       La direcció del centre ha col·laborat amb les autoritats a facilitar la informació requerida.

-       Sempre hem col·laborat amb les autoritats competents i sempre hem facilitat la informació que se’ns ha requerit quan l’hem tinguda.

Raimon Novell, director del col·legi Maristes Sants-Les Corts

Comunicat 11/02

Benvolguts i benvolgudes,

En aplicació del nostre protocol intern i, com a mesura preventiva, el germà F.M., sotsdirector del centre, ha estat apartat cautelarment de les seves responsabilitats i tasques docents fins que s’aclareixin els fets per part de les autoritats competents. Prenem aquesta mesura per tal de vetllar per la tranquil·litat dels vostres fills i filles i de vosaltres mateixos. Agraïm el vostre suport, en aquests moments tan difícils, a la comunitat educativa de Sants Les Corts, a l’Equip Directiu de la Fundació i als Germans Maristes. L’AMPA del col·legi ha estat degudament informada dels passos que ha fet la direcció en tot moment.

Raimon Novell, director del col·legi Maristes Sants-Les Corts

Equip de Protecció als Infants

VOLTA

DÓNA-LI LA VOLTA!

Aquests dies heu estat sentint que contínuament es parla dels protocols interns que tenim als Maristes per tractar la protecció dels infants.

Us en fem un resum. L'any 2011 l'Institut Marista (àmbit mundial) llança la proposta que totes les províncies maristes han de tenir un protocol de prevenció i d'actuació contra els abusos sexuals als menors d'edat. S'hi treballa intensament i el 2013 s'aprova el protocol propi de Catalunya.

A partir d'aquell moment, dissenyem un programa de formació interna per als treballadors dels nostres centres. De moment, hem format en aquest protocol més de 100 persones responsables: directius, caps d'estudis i càrrecs intermitjos, coordinadors de pastoral, orientadors, responsables de comunitats religioses i encara falta per formar el professorat, les famílies i els alumnes. La formació s'acabarà al setembre del 2016.

Per tant, com que encara queda personal per formar, posem a la vostra disposició, de moment, el tríptic que acompanya la campanya de promoció d'aquest protocol. Un tríptic que forma part dels materials didàctics destinats a qualsevol adult que està en contacte amb els nens i joves dels nostres centres.